Hoe Kom Ik Naar Rechts In Het Cashflow Kwadrant?

Hoe Kom Ik Naar Rechts In Het Cashflow Kwadrant?

Robert Kiyosaki, bekend van “Rich Dad/Poor Dad”, beschrijft in zijn boek Cashflow Quadrant de 4 typen van inkomen die je kunt genereren. Hij adviseert daarbij aan mensen om zo snel mogelijk inkomen op te bouwen in de “rechterkant” van het kwadrant (startend naast je baan).

In onderstaande video van 2 minuten legt Robert kort uit hoe het Cashflow Quadrant in elkaar steekt en daarna gaan we verder in op hoe je de stap naar de “rechterkant” kunt zetten.

Employee cultuur

Onze cultuur is met name “Employee” gericht en ons schoolsysteem is daar dan ook op ingericht. Door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is er in de afgelopen jaren een sterke groei geweest in het aantal “Self Employed” mensen, getuige de bijna 800.000 zzp’ers die Nederland inmiddels kent. Dit gaat met name om een verschuiving van E naar S. In beide kwadranten ben je echter nog volledig afhankelijk van je eigen inzet. En in beide kwadranten is je continuïteit van inkomen afhankelijk van de beslissingen van anderen.

Rechterkant Kwadrant

Aan de rechterkant van het Cashflow Quadrant staan de “Business Owners” en de “Investors”. Mensen die hun inkomen verdienen op een wijze waarin een grote leverage van hun eigen tijd plaats vindt en het inkomen (grotendeels) onafhankelijk van hun eigen inspanning is. Als je aan mensen vraagt of zij dat ook niet willen (inkomen onafhankelijk van je eigen inspanning) dan is het antwoord bijna altijd: “Wie wil dat niet?”. Toch is het maar een klein deel van de bevolking die dat ook daadwerkelijk doet.

En hoe komt dat?

De voornaamste reden dat mensen nooit echt de stap maken naar de rechterkant van het kwadrant is simpelweg omdat ze niet weten hoe. We worden een groot deel van ons leven opgeleid om als Employee aan de slag te gaan. Op een bepaald moment realiseren we onszelf dat we liever inkomen willen opbouwen dat niet volledig van onze eigen inzet afhankelijk is en vervolgens verwachten we dat we één, twee, drie even overstappen naar de rechterkant.

Maar net als dat je moet leren hoe het werkt aan de linkerkant (en dat jarenlang op school doet), moet je ook leren hoe je als Business Owner systemen kunt opzetten die voor je werken. En moet je leren hoe je als Investor daadwerkelijk maandelijkse cash flow kan creëren.

Modelleer

Voor de meesten geldt dat dit niet opnieuw 15-20 jaar scholing vereist, zeker niet als je leert van mensen die dit zelf al in de praktijk hebben gebracht. Maar je zult wel moeten leren (de route om het zelf uit te vinden kost te veel tijd en geld). Modelleer daarom in detail de strategieën van succesvolle mensen!

Robert Kiyosaki LIVE meemaken in Nederland (Amsterdam)? 

Op 25 en 26 november heb je dé kans om LIVE te leren van Robert en Kim Kiyosaki. Je kunt nu namelijk met maar liefst 70% korting deelnemen aan het National Achievers Congress (NAC2016) met Robert Kiyosaki als hoofdspreker. 

De beste plaats om in korte tijd de strategieën te leren van international erkende experts zoals Robert en Kim Kiyosaki samen met Lady Michelle Mone en nog enkele andere “NAC2016 Powerhouse Speakers” zoals JT Foxx, Cheri Tree, Arnon Barnes etc…

Klik hier voor meer informatie over dit 2-daagse event op 26 en 26 november

nac2016-silverdeal