Kickstart maandag

kickstart maandag: 10 tips!

Het is weer maandag en dat gaat niet altijd gepaard met een goede gemoedstoestand. Veel mensen zitten in een “ik moet weer naar werk energie”. Het weekend is geweest en nu moeten we terugschakelen naar een nieuwe werkweek. We voelen ons niet altijd opgeladen en smachten eigenlijk alweer naar het nieuwe weekend, ondanks dat we weten dat we er zelf verantwoordelijk voor zijn hoe we tegen de nieuwe week, en specifiek de maandag aankijken. Soms hebben we iemand nodig die ons eraan herinnert dat we zelf met de juiste mindset en de juiste acties elke dag zo leuk kunnen maken. Zelfs de maandag! ūüôā

Kickstart jouw maandag: 10 tips!

Blauwe maandag

1)      Doe iets leuks voor een vreemde
Tijd om je karma rekening in het groen te zetten

2)      Beweeg
Beweging is de nummer 1 remedie tegen neerslachtigheid en depressiviteit. Of het nu een paar sprongen zijn op je plek of een volledige workout, beweging zet een proces in dat je hele gemoedstoestand zal doen veranderen. Motion is emotion!

3)      Probeer eens wat nieuws.
Wees creatief. Maak een commitment dat je iets nieuws gaat leren. Laat je hersenen weer gloeien door nieuwe inzichten want als dit jouw depri dag is dan weet je dat het tijd is om de oude patronen vaarwel te zeggen en je benadering volledig te veranderen. Wij raden THE A FACTOR aan. Tijd om te leren van de beste!

4)      Geef jezelf een cadeautje.
Zie 3. ūüėČ

5)      Doe wat anders tijdens je pauze(s).
Ga naar die lunch zaak waar je altijd al eens naar toe heb willen gaan maar elke keer toch weer voorbij liep of neem een route die je nog niet eerder hebt genomen. Door je fysieke locatie te veranderen, verander je automatisch je perspectief.

6)     Vraag jezelf af: waar ben ik dankbaar voor?
Door na te gaan waar je dankbaar voor bent verander je automatisch je focus en zet je de huidige ontwikkelingen weer in perspectief.

7)      Zorg dat je naar buiten gaat.
Een tekort aan vitamine D wordt vaak in verband gebracht met een winterdip. Door jezelf bloot te stellen aan daglicht komt ook de vitamine D aanmaak in je lichaam op gang.

8)      Stuur vandaag eens een handgeschreven brief naar iemand die je dierbaar is.
Neem even afstand van je computer (facebook), pak een pen en papier en schrijf iets in plaats van het te typen. Je zult versteld staan van het effect dat dit op je kan hebben en je karma rekening wordt weer eens geplust als die andere persoon het ontvangt.

9)      Zet positieve intenties.
Niks is krachtiger dan het zetten van intenties. Begin hier ’s ochtends meteen mee. Vraag jezelf af waar je je op wilt focussen. Maak bewust de keuze te focussen op dingen die je een fijn gevoel geven, zoals: “Vandaag is mijn intentie te focussen op liefde en verbinding.” Je zult zien dat je brein zich hierop focust waardoor je liefde en verbinding gaat ervaren en zien. Powerful stuff!

10)    Wees integer naar jezelf! Doe wat je zegt dat je gaat doen.
Voer de tips die je wilt uitvoeren ook daadwerkelijk uit, en dan niet ‚Äėooit eens‚Äô maar gewoon nu, op dit moment, omdat je alleen leeft in het nu en nu is ook het moment dat het gewoonweg kan. Nu ben jij in controle.

 • Roy schreef:

  Begin Blue Monday door als eerste actie van de dag al je successen (geboekte gewenste resultaten, overwinningen op jezelf, inzichten, leermomenten) uit de voorgaande week op te schrijven. Vul deze lijst gedurende de dag verder aan.
  Zo verleg je je focus op alles wat je verder brengt, en herken je de acties die je dienen zodat je die vaker kunt gebruiken.

 • Hans Brinksma schreef:

  Wanneer je die maandagmorgen uit je bed stapt, doe dan net of het 4 maanden later is. Het is volop voorjaar, de vogels tsjilpen, de zon schijnt en je gaat binnenkort op vakantie. Hierdoor heb je overal zin in en wuif je tegenslagen eenvoudig weg.

 • marlon pendisa schreef:

  Doe iets leuks wat je normaal gesproken in het weekend zou doen. Doe dat dan op de maandag dat is een nieuw ritueel.
  postieve conditionering beloon je zelf elke maandag.

 • Myrna schreef:

  ‘Blauwe maandag’ bestaat voor mij niet, dus ik laat me ook geen negatieve gevoelens aanpraten door de grote massa. Zoals altijd begin ik komende maandag met muziek voor de juiste energie, en dan kan mijn dag niet meer stuk als ik eenmaal begin te werken!

 • >