Andy Harrington - Is public speaking iets voor mij?

Deze week staat in het teken van Andy Harrington en dus hebben we gisteren en eergisteren content gedeeld van deze public speaking en positioning expert. Hier hebben we wat leuke DM’s en een paar vragen over gekregen. Bijvoorbeeld onderstaand bericht:

‘Ik werk in IT en sta nooit op het podium. Heeft het verbeteren van mijn public speaking skills wel een voordeel voor mij?’

Een goede vraag en een waar we graag op ingaan. Er zitten namelijk veel meer voordelen aan goede public speaking skills dan je denkt, en je kunt er veel meer mee dan je waarschijnlijk denkt. 

In de schijnwerpers
Natuurlijk spreekt dit het meest voor zich. Public speaking helpt je enorm wanneer je een podium op moet voor een presentatie of talk. Maar het helpt je natuurlijk ook met kleinere momenten waarop de aandacht op jou gericht is, denk aan een speech of een vergadering op het werk. Ook als je een voorkeur hebt voor (online) video is het belangrijk om jouw public speaking skills te trainen. 

Goede public speaking skills helpen je om overtuigender over te komen en je boodschap en gevoelens duidelijk te communiceren. 

Persoonlijke groei
Allereerst, op een podium stappen is niet niks. Het is niet voor niets de nummer 1 angst ter wereld. Wanneer je met public speaking aan de slag gaat, vergroot je je comfort zone en bouw je aan je zelfvertrouwen, overtuigingskracht en veerkracht. Hierdoor groei je als persoon en sta je weer iets steviger in je schoenen.

Dagelijkse communicatie en leiderschap
Ook als je minder vaak in de schijnwerpers staat kan een public speaking training je helpen. 

Goed communiceren is een essentiële vaardigheid waar je weinig over leert als je er niet actief mee aan de slag gaat. 

Bedenk even hoe veel je communiceert op één dag. Met je collega’s, je baas, je vrienden, je familie en waarschijnlijk met nog veel meer mensen. Door op deze communicatie public speaking strategieën toe te passen ben je duidelijker, overtuigender en train je jezelf om beter te improviseren. 

Ook als je een leider bent zijn deze vaardigheden erg belangrijk. En dan bedoelen we leider in de breedste zin van het woord. Als manager, directeur, coach, therapeut, vader, moeder, toon je elke dag leiderschap.

Ticket bestellen
Dit zijn een aantal andere vlakken waarbij het verbeteren van je public speaking vaardigheden je kan helpen. Natuurlijk zijn er nog veel meer, en daarom kunnen we je ten zeerste aanraden hier meer over te ontdekken.

Binnenkort halen we Andy Harrington voor jou naar Amsterdam voor een exclusieve Public Speaking & Expert Marketing Masterclass. De reguliere prijs voor deze masterclass is €95,-, maar omdat wij deze kennis en strategieën met zo veel mogelijk mensen willen delen, hebben wij een beperkt aantal vrijkaarten voor onze relaties. Klik hier voor meer informatie

>