Joseph McClendon III - Results & Goals

Om je focus te richten op je doelen, is het handig om ook een duidelijke blik te hebben op het verleden. Gisteren vroegen we via Instagram welke doelen je behaald had en hoe je je daarbij voelde. Vandaag willen we daar nog een keer bij stilstaan. Omdat het belangrijk is, maar ook omdat dit iets is wat het beste werkt wanneer het vaak herhaald wordt. Je hoort niet voor niets dat een groot deel van de succesvolle sprekers en ondernemers een lijst bijhoudt van hun achievements en overwinningen. Door alle punten te benoemen die je behaald hebt, haal je namelijk angst en twijfel bij jezelf weg. Zo kun je vol focus en positiviteit keuzes maken.

Vandaag willen we een makkelijke oefening met je delen. Maak twee lijsten. Simpel, right? Toch denken veel mensen hier niet over na en dat is zonde.

Neem voor beide lijsten ruim de tijd en probeer echt diep in je gedachten en herinneringen te graven. Let er ook op dat je niet te kieskeurig bent, ook alle ‘kleine’ succesjes tellen mee. Wees vooral niet bescheiden.

Maak deze twee lijsten:

  1. Wat heb je tot nu toe bereikt? Grote en kleine successen uit elk deel van je leven.
  2. Wat wil je bereiken en waarom? Wat zijn jouw drijfveren?

Dit is ook een van de eerste oefeningen die bij The A Factor aan bod komt. Joseph is natuurlijk een Ultimate Performance Specialist en vind het daarom essentieel dat jij jouw doelen kraakhelder hebt. Omdat je die focus nodig hebt en omdat het je een reden geeft om verandering door te voeren.

Wil je meer weten over The A Factor? Klik dan op deze link

>