Mark Tigchelaar - Misverstanden over snellezen

Snellezen is een vaardigheid waarbij je (soms tot wel 5 keer) sneller leest, zonder dat je tekstbegrip verliest. Je leest een boek dus veel sneller uit, maar kent de inhoud even goed als wanneer je het boek op je normale tempo had gelezen. Over deze techniek bestaat een aantal misverstanden, waardoor een grote groep mensen het nut van deze handige vaardigheid niet inziet en meer tijd besteedt aan het opnemen van informatie dan werkelijk nodig is.

Zo zou

 • snellezen het tekstbegrip verlagen, waardoor je minder informatie opneemt.
 • je bij snellezen net zo snel afgeleid raken als bij ‘gewoon’ lezen.
 • je bij snellezen grote stukken informatie overslaan omdat je je alleen richt op de kopjes en de steekwoorden.

Mark is in deze techniek gespecialiseerd en hij zal je tijdens zijn seminar meer over dit onderwerp leren. Tijdens zijn events en tijdens zijn trainingen, krijgt hij echter vaak vragen over bovengenoemde misverstanden. Vandaar dat hij je in onderstaande video uitlegt waar deze misverstanden vandaan komen en wat snellezen echt inhoudt. 

Kom je ook naar het avondseminar van Mark Tigchelaar op 31 augustus? Daar leert hij je hoe je meer gedaan kunt krijgen in minder tijd, zodat je meer tijd overhoudt voor de leuke dingen. Toegangskaarten voor dit event kosten normaal €95,-, maar voor onze relaties hebben wij nog een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar. Dit is het laatste moment dat je deze kunt claimen. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!

 • Helen schreef:

  Ik heb deze techniek ooit in mijn jeugd geleerd en heb er nog steeds profijt van. Ik ben er erg bekwaam in.

 • Mara Herberigs schreef:

  Momenteel lees ik het boek van Mark Tigchelaar. En het is zeker de moeite waard!!!
  Maar… Er wordt regelmatig naar de website snellezenacademie.nl/boek verwezen. Helaas kan ik de website niet openenen, me niet aanmelden voor bijhorende cursus en dus bijhoren cursus oefeningen niet uitvoeren. Erg jammer. Krijg ik via deze weg contact, zodat we dit kunnen oplossen?
  Met vriendelijke groet, Mara.

 • >