The Iceman - The superhuman world of the Iceman

Wist je dat Tony Robbins zijn dag altijd begint door zich onder te dompelen in een ijsbad? Koudetherapie kan een enorm positief effect hebben op je gezondheid.

Wanneer dit op een regelmatige basis wordt gedaan, kan dit zelfs leiden tot langdurige veranderingen in het immuunsysteem van je lichaam, verbetering van de lymfatische circulatie en bloedsomloop en verandering van het spijsverteringsstelsel, wat zowel afzonderlijk als tezamen de algehele kwaliteit van je leven kan verbeteren.

Wim Hof verbaasde de wetenschap toen hij door middel van meditatie in staat was om 1 uur en 53 minuten door het ijswater van de poolcirkel te zwemmen, zonder dat zijn lichaamstemperatuur veranderde. Sindsdien heeft zijn methode van ademhalingsoefeningen en koudetherapie duizenden mensen geholpen bij het verbeteren van hun fysieke én emotionele gezondheid. Inmiddels zijn deze voordelen ook aangetoond door tal van wetenschappelijke onderzoeken.

Hieronder kun je de VICE-documentaire over Wim Hof zien. In de docu zie je een aantal van Wim’s technieken en ontdek je wat de wetenschap van zijn technieken vindt.